Reklam
Reklam

Erbatech ; 50 yıllık Tecrübesiyle örme, dokuma kumaş ve trikoların yaş terbiyesi için makine ve sistemlerin geliştirilmesinde pazar liderliğini koruyor.

Erbatech ; 50 yıllık Tecrübesiyle örme, dokuma kumaş ve  trikoların yaş  terbiyesi  için makine ve sistemlerin geliştirilmesinde pazar liderliğini koruyor.
  • 04.04.2023
  • 692 kez okundu
Reklam

Kurt Brückner tarafından 1963 yılında kurulan ve 2002 yılından beri bağımsız olarak yoluna devam eden Erbatech, örgü ve dokuma kumaşlara yönelik kontinü yaş terbiye makineleri üretiyor. Erbach merkezli Erbatech GmbH, örme ve dokuma kumaşların yaş terbiyesi için yüksek kaliteli makineler geliştirmekte, tasarlamakta ve üretmektedir. 50 yıllık tecrübesiyle Erbatech, trikoların yaş terbiyesi için makine ve sistemlerin geliştirilmesinde pazar lideridir.

Erbatech Satış Müdürü Timuçin Benal

Firma, 80’li ve 90’lı yıllarda geliştirilmeye başlanan Galaxy (tüp), Delphin(halat) ve Scout (açık-en) hatları ile Türkiye ve dünya pazarına da  hizmet veriyor. Erbatech, 2000’li yıllar ile beraber müşterilerden gelen istekler ve değişen kaliteler doğrultusunda üretim ağırlığını Scout tipi açık-en makinelere kaydırdı. Supraflor makineleri ile duvardan duvara halıların boyanmasına yönelik çözümleri olan Erbatech, bünyesindeki  Obermaier markası ile de anahtar teslim hidrofil pamuk (tıbbi yada kozmetik) tesisleri konusunda çözümler sunuyor.

Erbatech Satış Müdürü Timuçin Benal; son dönemde dokuma kumaşlara yönelik de kurulumlar yapan Erbatech firmasının geliştirdiği en son teknolojileri, Türkiye pazarını ve 2023 yılı hedeflerini  Tekstil News Dergimiz ile paylaştılar. Şimdi Erbatech firmasını ve ürünlerini daha yakından tanıyalım…

Tekstil News: Erbatech olarak örgü kumaşların yaş terbiyesinde uzmanlaşmış bir markasınız. Uzun yıllardır süren bu başarınızın kaynağının sebebi nedir?

Timuçin Benal: Başarımızın sırrı, sizin de belirtmiş olduğunuz üzere, uzmanlaşmakta yatıyor. Firma olarak birçok konuya eğilmekten ziyade tek bir konuya odaklanmaya ve bu konuda en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Az ama öz iş yapmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de uzun yıllardır bünyemizde olan ve pek değişkenlik göstermeyen bir ekip ile hareket ediyoruz. Özet olarak özenli çalışmak ve istikrarlı olmak firmamızın başarısındaki iki temel unsur diyebiliriz. Erbatech, örgü boyama ve terbiye makineleri için özel olarak tasarlanmış çözümlerde pazar lideri konumunda yer alıyor.

Tekstil News: Erbatech makinalarının  diğer markaların makine ve teknolojilerinden  ayıran en önemli özellik nelerdir?

Timuçin Benal: Tek kelime ile cevap vermek gerekirse; Tecrübe. Biz bu konuya, yani örme kumaşların kontinü yaş terbiyesi konusuna en erken eğilen firmayız. 80’li yıllarda ilk kontinü halat yıkama makinemiz olan Colorado ile başlayan serüvenimiz akabinde Delphin, Galaxy ve 90’lı yılların başında açık-en örme kumaşlara yönelik Scout modellerimiz ile devam etti. Bu süreçte üretilen yüzlerce makine ve müşterilerimizden gelen geri bildirimler, sonrasında üretilen makinelere ışık tuttu. Bizi diğer markalardan ayıran en önemli özellik bu; yıllar içerisinde birikmiş olan bilgi ve bu bilginin doğru kullanılıp yeni nesil makinelere aktarılması.

Tekstil News:  Son zamanlarda  Türkiye’de dokuma kumaş üreticilerine makine  kurulumları gerçekleştirdiğinizi duyduk. Bu alanda da makineleriniz tercih edilme sebebi nedir?

Timuçin Benal: Evet, özellikle Bursa’da dokuma kumaşlara yönelik birkaç kurulumumuz oldu. Burada tercih edilmiş olmamızın sebebi müşterilerimizin gittikçe daha fazla gerilime hassas kumaşlar (düşük gramajlı ya da en-boy lycra’lı gibi) çalışıyor olmaları oldu. Dokumaya yönelik konvansiyonel makineler artık günümüz gereksinimlerini karşılayamaz hale geldi ve bu da daha hassas olan örme kumaş tandanslı makinelere ilgiyi doğurdu.

Tekstil News: Rekabet gücünüzü artırmak ve kalitenizi sürdürebilmek adına teknoloji yatırımları yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?

Timuçin Benal:  Erbatech olarak en önem verdiğimiz konulardan biri de  insan kaynağıdır. Beraber çalışacağımız insanları özenle seçiyoruz. Eğitimli ve işini seven insanların yarattığı çözümlerin uzun ömürlü ve sürdürülebilir olacağına inanıyoruz. Yani özet olarak rekabet gücü ve kalite için olmazsa olmaz kriterlerimizden biri  doğru insanlar ile çalışmak olduğuna inanıyoruz ve bu yönde adımlar atıyoruz.

Tekstil News: Örgü kumaşların yaş terbiyesi alanında geliştirdiğiniz ve kullandığınız son teknolojik yenilikler hakkında bilgi verirmisiniz?

Timuçin Benal: Bildiğiniz üzere kontinü kasar konusunda çok tercih edilen bir firmayız. Şeker kasar konusunda yakalamış olduğumuz başarıyı optik kasar konusuna da taşımak istedik ve bu alanda OBA adında bir optik kompartmanı geliştirdik. Amaç yaştan yaşa ve kontinü olarak orta ve yüksek sübstantiviteli optik uygulaması yapabilmekti. Bu ürünü geliştirirken hem kontinü kasar makinesinde kullanılan buharlama kompartmanımızdan hem de pad-batch boya fularımızdaki nip boyama teknolojisinden faydalandık. Ürünü yenilik olarak pazara sunduğumuz ilk günden itibaren de OBA kompartmanı çok büyük bir beğeni ile karşılandı ve birçok müşterinin tercihi oldu.

Tekstil News: Dünya genelinde temsilcilikleriniz ve ağırlıklı olarak ihracat gerçekleştirdiğiniz ülkeler hakkında bilgi verir misiniz?

Timuçin Benal: Esasında tekstil olan her yerde faal olmaya gayret ediyoruz ve çoğu yerde de temsilciliğimiz var ancak dünya çok büyük ve günün sonunda ister istemez birkaç pazara diğerlerinden daha fazla önem vermek zorunda kalıyorsunuz. Bizim üzerine en çok düştüğümüz beş pazarı saymak gerekirse bunlar sırası ile; Türkiye, Hindistan, Bangladeş, Orta Avrupa ve Endonezya’dır. Ancak çok yakın bir zamanda Özbekistan pazarının Endonezya ve Orta Avrupa pazarlarını geçeceğini düşünüyorum.

Oradaki potansiyel çok büyük ve biz de yerimizi almak için gerekli hamleleri yapıyoruz.Saymış olduğum pazarlar içerisinde Orta Avrupa pazarının yeri biraz ayrı açıkçası. Orada daha ziyade sentetik kumaşlara (teknik tekstiller) yönelik çözümler sunuyoruz. Yani Türkiye’de de gündem olmaya başlayan yağ söküm prosesi için yıkama makineleri.

Reklam
Control Union, 100 Yıllık Deneyimini, Tekstil Laboratuvarı CUTEXLAB ile Taçlandırdı
“Tekstil sektöründe ürünlerin kalitesini, kullanılan malzemenin kalitesi ve sağlamlığı belirlemektedir. Bu durum ise birçok özelliğe ait farklı değerlerin ölçülmesi ve...
Tekstil  Makina ve Aksesuar Sanayicileri Derneği  Başkanı Adil  NALBANT; “ITM’24 Fuarını, Tekstil Sektörünün  Son Teknolojilerinin En İyi  Şekilde Sergilenebildiği Önemli bir Etkinlik Olarak Görüyoruz”
“ITM Fuarları, tekstil makine teknolojileri alanındaki dünyada sayılı fuarlardan bir tanesi olmayı başarmıştır. ITM, ülkemizin konumu itibariyle yurtdışından potansiyel müşterilerin...
Avusturya merkezli Lenzing Grup, dünyada 9 üretim  tesisiyle tekstil sektörü için çevreye duyarlı  selülozik elyaflar üretiyor.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tekstil sektöründe sorumlu üretim teknolojilerine olan talep artıyor. Çevreye duyarlı elyaf üretiminde dünyanın öncü şirketlerden...
Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 20’nci kez kapılarını açtı.
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22-24 Şubat’ta düzenlenen fuar, 750’in üzerinde marka, firma ve firma temsilciliği katılımı ile kapılarını açtı....
EmirTrans Yönetim Kurulu Başkanı Aykon Yılmaz;“SEKTÖRÜMÜZDE İZ BIRAKAN İŞLER YAPIYORUZ”
EmirTrans Tekstil Sublimasyon Dijital Baskı Kağıtları A.Ş., FESPA Eurasia 2023’te kaplamalı ve kaplamasız dijital süblimasyon baskı kâğıtları ve koruma kâğıtları...
Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu;Katma değerli ihracatın ‘anahtarı’ tasarımda…
Türk tekstil sektörü, Ticaret Bakanlığı himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen,...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ