Reklam
Reklam

“ROQ-Oval Baskı Makinalarında Baskı Hassasiyeti (Ram ayarı) Ömür Boyu “Garantilidir”

“ROQ-Oval Baskı Makinalarında Baskı Hassasiyeti  (Ram ayarı) Ömür Boyu “Garantilidir”
  • 19.03.2022
  • 1.601 kez okundu
Reklam
ROK Makine Genel Müdürü Bülent Altaylar

ROQ Türkiye Temsilcisi Bülent Altaylar;
“ROQ; 1983 yılında Portekiz ‘de kurulmuş olup Sroque Firmasının bir markasıdır. Sroque Firması günümüzde yaklaşık 750 çalışanı ile 50.000m2’lik fabrikada baskı makinaları dışında, katlama-paketleme ve istifleme makinaları da üretmektedir. Makinalarımızda firma dışından tedarik edilen tüm malzemeler, dünya genelinde ulaşılabilecek malzemelerdir. Yani parça değişiminde malzemeler sadece firmadan veya servisten değil, pek çoğu piyasadan da temin edilebilir. Oval baskı makinalarında baskı hassasiyeti (Ram ayarı) ömür boyu garantilidir. ROQ’un kendisine en güvendiği konu budur. Baskılardaki hassasiyeti ile tüm dünya da en çok tercih edilen baskı makinası olmuştur” diyen ROQ’un Türkiye Temsilcisi Rok Makine Genel Müdürü Bülent Altaylar Bey ile Tekstil News Dergimiz adına bir söyleşi gerçekleştirdik. Şimdi Rok Makine ve Bülent Altayları daha yakından tanıyalım…

Tekstil News: Rok Makina ve Bülent Altaylar’ı daha yakından tanıyabilir miyiz?
Bülent Altaylar: 1975 İstanbul doğumluyum.20 yılı aşkın süredir baskı sektörün içindeyim. Sroque’un temsilciğinden önce aile şirketi olarak baskı makinası imalatı yapıyorduk.2012 yılından beri Sroque firmasının Türkiye temsilciliğini yapmaktayım.
Tekstil News: Rok Makine hangi firmanın temsilciliğini yapıyor? Temsilciliğiniz sadece Türkiye’yi mi kapsıyor yoksa başka ülkelere de satış yapabiliyor musunuz?
Bülent Altaylar: Rok Makine, Portekiz menşeili Sroque firmasının temsilciliğini yapmaktadır. Diğer Türk Cumhuriyet’leri ne de satış yapabiliyoruz.

Tekstil News: Temsilciliğini yaptığınız ROQ makinalarınızın kullanım alanları ve muadillerine karşı avantajları nelerdir ?


Bülent Altaylar: ROQ Markası, Portekiz menşeili Sroque Firmasınındır. Firma 1983 kurulmuş olup baskı makinaları dışında, katlama-paketleme ve istifleme makinaları da üretmektedir. Yaklaşık 750 çalışanı ile 50.000m2 lik fabrikada tüm üretimi kendisi yapmaktadır. Bunun en büyük avantajı; yıllar sonra bile makine seri numarası ile istenilen parçanın tedarik edilebilmesidir.
Makinalarımızda firma dışından tedarik edilen tüm malzemeler, dünya genelinde ulaşılabilecek malzemelerdir. Yani parça değişiminde malzemeler sadece firmadan veya servisten değil, pek çoğu piyasadan temin edilebilir. Oval baskı makinalarında baskı hassasiyeti (Ram ayarı) ömür boyu garantilidir. Roq’un kendisine en güvendiği konu budur. Baskılardaki hassasiyeti ile tüm dünya da en çok tercih edilen baskı makinası olmuştur.

Tekstil News: Emprime Baskı yatırımı yapmak isteyen firmalarımıza ne tavsiye edersiniz? Yatırım yaparken nelere dikkat etmeliler?


Bülent Altaylar: Öncelikle sektördeki rekabet göz önüne alınmalı. Sadece makineleşme ile işin bitmediği ve ekibin çok önemli olduğu unutulmamalı. Sonrasında ihtiyaç duyulan makine belirlenmeli. Tabi bunların yanında işyerinin binası, ruhsatı, elektriği hepsi
kontrol edilmeli.
Tekstil News: Makinalarınızın satışlarında garanti süresi nedir? Teknik Servis konusunda nasıl hareket ediyorsunuz?
Bülent Altaylar: Makinaların garantisi 1 yıldır. Teknik servis konusunda kendi ekibim ile hareket
etmekteyim.


Tekstil News: Pandemi ve kur artışı sizi olumsuz olarak etkiliyor mu? Bunun için nasıl önlemler aldınız?

Bülent Altaylar: Pandemi sürecinde satışlarımız gayet iyiydi fakat kur artışı tabi ki herkesi etkilediği gibi bizi de olumsuz etkiliyor. Yıllardır kur artışları sonrası tekstil sektörü büyümüştür.
Yurtdışı firmaların beyanlarında da ülkemiz tekstil sektörü için tercih edilen ülke olmuş görünüyor. Ancak maliyetlerinde çok yükselmesi sektörü olumsuz etkiliyor. Baskı sektöründe kullanılan tüm malzemeler bir şekilde dövize bağlı, buda maliyetleri etkilerken, baskı sektörü halen uzun vadeli çekler ile çalışıyor. Çeklerin tarihleri geldiğinde para kazanıldı mı, yoksa zarar mı edildi ancak o zaman anlaşılacak.
Bizde ortam düzelip taşlar yerine oturmadan çok acele etmeden, hedeflerimizi çok büyütmeden beklemedeyiz.


Tekstil News: 2022 yılında Tekstil fuarlarına katılmayı planlıyor musunuz?
Bülent Altaylar: Pandemi sürecinde Sroque firması şimdiye kadar 3 fuara katıldı ve 2022 de 1 fuar daha görünüyor. Ben kendi adıma hiçbir fuara katılmadım, belki 1 fuara katılabilirim. Bu süreçte tüm dünya olarak daha az yüz yüze görüşmeler, sanal toplantılar, telefon ve internet görüşmeleri ile işlerimizi devam ettirmeyi öğrendik. Satışlarımıza baktığım zaman, geçmiş yıllardan daha iyi olduğunu da gördüm. Eskisi gibi sık fuar katılımları konusunu çok fazla düşünmüyorum.

Tekstil News: Tükiye ekonomisini ve Tekstil sektörünü göz önünde bulundurarak; 2022 yılı için bir değerlendirme yapabilir misiniz?
Bülent Altaylar: Benim şahsi fikrim, tekstil sektörünü yoğun 1-2 sene bekliyor, ancak iş yaparken para da kazanılabilecek mi? O konuda şüphelerim var. Her gün katlanarak artan maliyetler, fiyatlara yansıtılabilecek mi? Ödeme günleri geldiğinde bir kur farkı ile karşılaşılacak mı? İnşallah tüm sektörler için güzel dönemler olur.

Reklam
Dünya halı sektörü Türkiye’de buluştu
Türk halıcılık sektörünün ilkini geçen yıl düzenlediği ve büyük ilgi çeken Carpet and Flooring Expo’nun (CFE) ikincisi kapılarını açtı. 450’si...
Dünyanın En Farklı Halısı ile 400 Tasarımcının Hayalleri Tek Bir Halıda, CFE İstanbul Halı Fuarı’nda Buluşuyor
400 tasarımcı, 400 farklı hikaye, tek bir halı! CFE Carpet and Flooring EXPO‘da sergilenecek olan “Dünyanın En Farklı Halısı”, kolektif...
Bursa Tekstil Makineleri  Fuarı (19-22 KASIM BTM’25) Lansman ve İstişare Toplantısı yapıldı.
Türkiye’nin tekstil sektöründeki en önemli merkezlerinden biri olan Bursa’nın, sektördeki tarihi rolünü bir kez daha öne çıkaracak olan, en son...
İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz;Markalar da üreticiler kadar sürdürülebilirlik için  elini taşın altına koymalı…!
Bu yıl ‘Harekete Geç/Act Now’ temasıyla tekstil sektörünü buluşturan ‘Sustainability Talks İstanbul’da, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet...
5.Sustainability Talks İstanbul başlıyor Tekstil sektörü sürdürülebilirlik için bir araya geliyor
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) stratejik ortaklığında ve Orbit Consulting ve Kipaş Holding iş birliğinde düzenlenecek olan 5.Sustainability...
KUMAŞ VE İPLİK BOYAMACILIĞINDA DİSPERGATÖRLER  VE EGALİZATÖRLERİN ÖNEMİ
Dispersiyon; suda çözünmeyen katı maddelerin sıvı içinde homojen olarak dağılımını sağlayan; katılaşmayı önleyen ve su içerisinde çözünmeyen maddelerin su içerisinde...
YÜKSEK Kimya’dan “ÇEVREYE DUYARLI TEKSTİL YARDIMCI KİMYASALLARI”
Hakan Dönmez / Yük. Kimyager/ YÜKSEK KİMYA Firma Kurucusu 2018 yılında endüstriyel kimyasal tedariki amacıyla kurulan Yüksek Kimya ürün gamını;...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ