Reklam
Reklam

14.sü DÜZENLENECEK OLAN CAITME 2022 FUARINA 70 TÜRK FİRMASI STANDLI KATILIYOR

14.sü  DÜZENLENECEK OLAN CAITME 2022 FUARINA 70 TÜRK FİRMASI STANDLI KATILIYOR
  • 24.07.2022
  • 864 kez okundu
Reklam

Kerim Arslan/ ZED EXPO Yönetici Ortağı

CAITME Fuarı Türkiye Temsilcisi Zed Expo Yönetici Ortağı Kerim Arslan “7 – 9 Eylül 2022 tarihleri arasında  organize edeceğimiz ve satışları devam eden 14. CAITME 2022 fuarımızda   şimdiden 70’e yakın Türk firması yerlerini aldı ve Türk ürünlerine olan talebin artarak devam etmesi sebebiyle, yeni alanların Türkiye katılımcıları için tahsis edilmesi gündemimizdedir” dedi.

Arslan; “Hitap etmiş olduğu coğrafya ile adından da anlaşılabileceği gibi  ‘’Uluslararası Orta Asya Tekstil Makinaları Fuarı ‘’ CAITME”  sadece düzenlenmekte olduğu  Özbekistan ülkesine değil tüm Orta Asya ülkelerini kapsayacak şekilde  coğrafi bir etkileşime sahiptir.  Fuarımız Orta Asya pazarı için   her yıl tekstil makine,  destekleyici  yan sektörlerdeki  yeni teknoloji  ve trendlerin   tanıtıldığı  ilk ve tek uluslararası organizasyon  niteliğindedir” diyen ZED EXPO Yönetici Ortağı Sn. Kerim Arslan ile Tekstil News Dergimiz adına bir söyleşi gerçekleştirdik. Zed Expo ve Caitme Fuarını daha yakından tanıyalım…

Tekstil News:  ZED EXPO Firmasını daha  yakından tanıyabilir miyiz?

Kerim Arslan: Zed Expo  yurtdışı fuarcılıkta  edinilmiş olan tecrübeler ile alanında müşterilerine en iyi hizmet kalitesini sunmak amacıyla 2015 yılında kurulmuştur. 2019 yılı itibari ile  Zed Expo coğrafi olarak hizmet vermiş olduğu fuarlar zincirini genişleterek ve  halihazırdaki resmi partnerliklerine ek olarak ICA ve ITECA Fuarcılık Şirketi’nin  Türkiye resmi sertifikalı partneri  ve satış ofisi oldu. Zed Expo ayrıca Next  Fairs , Acco International,  Hyve Group şirketleri  ile de  firmaların teşvikli olarak  katılım gösterebileceği fuarları  Türkiye pazarına sunmaktadır. Zed  Expo Rusya , Ukrayna, Kazakistan , Azerbaycan, Özbekistan ve Katar‘da  partnerlerimiz ile  organize ettiğimiz fuarlarla beraber anahtar teslim hizmet vermektedir.

Tekstil News: ZED EXPO hangi sektör  fuarlarının  Türkiye Temsilciliğini yapmaktadır?

Kerim Arslan: Zed  Expo hizmet verdiği bölgelerde genişletmiş olduğu fuar ağı ile Tekstil Makinaları, Yapı İnşaat, Turizm, Tarım, Medikal  ve Sağlık, Güvenlik, Gıda ürünleri ve Teknolojileri, Enerji, Ambalaj Paketleme Makinaları  ve Teknolojileri, Ağaç  İşleme sektörlerinde yirmi beş fuarın resmi Türkiye temsilciliğini yapmaktadır.

Tekstil News: Tekstil Makinaları konusunda sanırım sadece CAITME Özbekistan Fuarı  var. Caitme Fuarının  ne zamandan beri  Türkiye temsilciliğini yapıyorsunuz?

Kerim Arslan: CAITME 2012 yılından beri  halihazırdaki ekibimiz ile üzerinde  yoğun bir emekle çalışmış olduğumuz bir fuarımız olmakla beraber, ZED EXPO çatısı altında oluşan yeni yapılanmamız ile  temsilciliğini 2019 yılından beri sürdürmekteyiz.  Tekstil Makinaları ve Teknolojileri alanında Orta Asya’nın  en büyük ve kapsamlı fuarı olan CAITME fuarımıza ek olarak yakın bir gelecekte çalışmalarını sürdürmekte olduğumuz yeni pazarları ve fuarları Türk   firmalarımıza sunmuş olacağız.

Tekstil News: CAITME Fuarına  Türk Tekstil Makina ve Yan Sanayi Üreticileri  hangi  yoğunluk  ürün grupları ile katılıyor?  En son düzenlenen  fuara kaç Türk firması katıldı?

Kerim Arslan: CAITME  Fuarımıza yoğunluk ile katılan firma profillerini incelemiş olduğumuzda  Tekstil Makineleri, Tekstil Aksesuarları,  Tekstil Makine Yedek Parçaları, Yazılım ve  Otomasyon ,Tekstil Kimyasalları ve Çevre Koruma ve Donatım ürün grupları altında sınıflandırabiliriz.

Aynı zamanda son dönemlerde Özbekistan’daki yoğun fabrikalaşma çalışmaları neticesinde  fabrika alt yapı ve hazırlık süreçleri için  önem arz eden  Enerji, Isıtma –Soğutma  gibi farklı firma profilleri de fuarımıza ilgi göstermektedir.  Pandemi koşulları altında organize etmiş olduğumuz bir önceki fuarımızda 40 Türk firması katılım gösterdi.

 7 – 9 Eylül 2022 yılında organize edeceğimiz ve satışları devam eden 14. CAITME 2022 fuarımızda ise,  şimdiden 70’e yakın Türk firması yerlerini aldı ve Türk ürünlerine olan talebin artarak devam etmesi sebebiyle, yeni alanların Türkiye katılımcıları için tahsis edilmesi gündemimizdedir.

Tekstil News: CAITME 2022  Fuarı Türk Tekstil Mak. ve Aks. Üreticileri için nasıl bir potansiyel taşıyor?

Kerim Arslan: Hitap etmiş olduğu coğrafya ile adından da anlaşılabileceği gibi  ‘’Uluslararası  Orta Asya Tekstil Makinaları Fuarı‘’  CAITME,   sadece düzenlenmekte olduğu  Özbekistan ülkesine değil  tüm Orta Asya ülkelerini kapsayacak şekilde  coğrafi bir etkileşime sahiptir.  Fuarımız Orta Asya pazarı için   her sene tekstil makine,  destekleyici yan sektörlerdeki  yeni  teknoloji ve trendlerin  tanıtıldığı  ilk ve tek uluslararası organizasyon  niteliğindedir.  Bu çerçevede Türkiye ve yabancı ülke katılımcı profilinin yoğun olması , hem de profesyonel ziyaretçilerin ilgisi,  fuarımızda yoğun bir  ihracat hacmini de beraberinde getirmektir.

Tekstil News: Özbekistan Tekstil Sektörü hakkında biraz bilgi verir misiniz? Tekstil  Fabrika yatırımları devam ediyor mu?

Kerim Arslan: Özbekistan’ın son dönemlerde yapısal, ekonomik  ve tarım alanında özellikle pamuk üretimindeki  verimliliğin arttırılması  konusunda başlatmış olduğu atılımlar ve  ticari hayata olumlu yönde yansıyan etkileri, her sene yeni gelişmeler ile birlikte  fuarımızda tecrübe edilmektedir.

33 milyondan fazla nüfusu  250 milyar dolarlık milli geliriyle  Özbekistan tekstil pazarları arasında önemli bir konuma sahip. Önemli bir pamuk üreticisi konumunda olan  Özbekistan‘ın pamuk ihracatını ise üretim miktarı ile kıyasladığımızda  düşük kalıyor.  Bu çerçevede atılan yeni stratejik hamleler ile  pamuk pazarının serbestleşmesi ve ekim alanlarının verimlilik arttırma projeleri 2020- 2030  yıllarını kapsayan bir dönemde Özbekistan ve akabinde Orta Asya pazarında önemli  gelişmeleri beraberinde getirecek.

 Tüm bunlara ek olarak Özbekistan’ın stratejik olarak  üretmiş olduğu pamuğu bir hammadde ihracatından öte ; pamuklu ürünlerin  diğer pazarlara  katma değerli olarak sunulması olarak değerlendirmek daha doğrudur.  Aynı zamanda Özbekistan hükümeti bu çerçevede yapmış olduğu çalışmalar ile iç piyasada katma değerli, yarı mamul  yada nihai ürün niteliğinde  yeni ortaklık ve yatırımları teşvik etmektedir. Bu çerçevede  Türk firmalarının da yatırımları hızlı bir şekilde devam ediyor.

 Mevcut fabrikaların ise kapasite artırımına gitmekte olduğu Özbekistan’da;  gerek teknolojik  gerekse de kaliteli alt yapı ihtiyacı  için Türk firmaları öne çıkmaktadır. Bu çalışmalar yan ve  destekleyici  sektörleri de hareketlendirerek Türk ihracatçılarına yeni fırsatlar sunmaktadır.

 Tüm atılımlar  Özbekistan‘ın hedefleri doğrultusunda  2030 yılında  20 milyar dolarlık  hazır giyim ihracatına  ulaşmasını  hedeflemektedir. Bu durumdan özetle tekstil  makine,  aksesuar,  yedek parça ve  yan ürün grupları için 2030 sonrasında da devamlılık arz eden bir ticaret hacminin olacağı açıkça görülmektedir.

Tekstil News: CAITME  Fuarının ziyaretçi profili nedir? Ziyaretçiler sadece Özbekistan’dan mı geliyor?

Kerim Arslan: CAITME fuarımız  Özbekistan ve tüm Orta Asya ülkelerinden ziyaretçileri ağırlamakla beraber, alıcı  yapısı yoğun olan bir ziyaretçi profiline sahiptir. Bu sene de tecrübe edeceğimiz gibi  pandemi sonrası  tüm firmalarımız için yoğun  bir fuar geçireceğimize eminiz.

Tekstil News: Özbekistan Ekonomisi  hakkında biraz bilgi verirmisiniz?

Kerim Arslan: Genel çerçevede Özbekistan’ı serbest piyasa ekonomisine geçmeye çalışan ve bu çerçevede yoğun atılımlar gerçekleştiren bir geçiş ekonomisi olarak değerlendirmenin doğru olacağı düşüncesindeyim. Tarım ve imalat sanayisindeki gelişmeler ve hâlihazırdaki durum ekonomiye eşit olarak katkı sağlıyor. Aynı zamanda altın üretimi konusunda da ilk 15 ülkenin içinde yer alması Özbekistan Ekonomisi ve üretiminin gelecekti konumuna ışık tutmaktadır.

Reklam
Control Union, 100 Yıllık Deneyimini, Tekstil Laboratuvarı CUTEXLAB ile Taçlandırdı
“Tekstil sektöründe ürünlerin kalitesini, kullanılan malzemenin kalitesi ve sağlamlığı belirlemektedir. Bu durum ise birçok özelliğe ait farklı değerlerin ölçülmesi ve...
Tekstil  Makina ve Aksesuar Sanayicileri Derneği  Başkanı Adil  NALBANT; “ITM’24 Fuarını, Tekstil Sektörünün  Son Teknolojilerinin En İyi  Şekilde Sergilenebildiği Önemli bir Etkinlik Olarak Görüyoruz”
“ITM Fuarları, tekstil makine teknolojileri alanındaki dünyada sayılı fuarlardan bir tanesi olmayı başarmıştır. ITM, ülkemizin konumu itibariyle yurtdışından potansiyel müşterilerin...
Avusturya merkezli Lenzing Grup, dünyada 9 üretim  tesisiyle tekstil sektörü için çevreye duyarlı  selülozik elyaflar üretiyor.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tekstil sektöründe sorumlu üretim teknolojilerine olan talep artıyor. Çevreye duyarlı elyaf üretiminde dünyanın öncü şirketlerden...
Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 20’nci kez kapılarını açtı.
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 22-24 Şubat’ta düzenlenen fuar, 750’in üzerinde marka, firma ve firma temsilciliği katılımı ile kapılarını açtı....
EmirTrans Yönetim Kurulu Başkanı Aykon Yılmaz;“SEKTÖRÜMÜZDE İZ BIRAKAN İŞLER YAPIYORUZ”
EmirTrans Tekstil Sublimasyon Dijital Baskı Kağıtları A.Ş., FESPA Eurasia 2023’te kaplamalı ve kaplamasız dijital süblimasyon baskı kâğıtları ve koruma kâğıtları...
Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu;Katma değerli ihracatın ‘anahtarı’ tasarımda…
Türk tekstil sektörü, Ticaret Bakanlığı himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen,...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ